FAQ items aan het laden...

Ons Uitvaarthuis

We hebben een sfeervol Uitvaarthuis waar veel kan en mag. Zo hebben we alle mogelijkheden voor opbaring en condoleance. Ook kunt u bij ons voor of na de begrafenis of crematie iets eten en drinken. Van een lunch tot een uitgebreid buffet.
Wat vervoer betreft, is er ook veel mogelijk
Onze rouwauto is een grijze Lincoln Town Car uit Amerika. Wilt u een andere kleur auto? Dan huren we er een bij een rouwvervoerbedrijf. Ook een rouwkoets, rouwfiets of rouwmotor behoort tot de mogelijkheden.

Wij drukken de rouwkaarten zelf

In onze drukkerij kunt u kiezen uit een ruime sortering van rouwkaarten. Wilt u uw eigen persoonlijke rouwkaart ontwerpen? Dat helpen wij u daar graag bij. Doordat wij de kaarten zelf drukken, heeft u ze vaak al dezelfde of de volgende dag in huis.

Cremeren of begraven

Cremeren wordt in Nederland steeds populairder. Bij cremeren gaat de kist met het lichaam in een oven. Wilt u daar als nabestaande bij aanwezig zijn, proberen wij dat voor u in het crematorium te regelen.

Een mooie bestemming voor de as

De as die uiteindelijk overblijft, kan na 30 dagen worden opgehaald. Vaak doen wij dat voor u en bewaren het in ons Uitvaarthuis. Dat geeft u de tijd om na te denken wat u met de as wilt doen. We geven een aantal voorbeelden:

  • Uitstrooien, op een plek waar de overledene graag kwam
  • Begraven of bijzetten in een urnenmuur
  • As-bewaring, u kunt de as verwerken in een as-sieraad, bijvoorbeeld een ring of een ketting. Of u bewaart de as in een kunstobject of sier-urn.

Wilt u zelf uw eigen uitvaart regelen?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf voor hun overlijden de uitvaart op papier te zetten. Zo maakt u het uw nabestaanden wat makkelijker in een moeilijke tijd. Zij hoeven niet te gissen naar uw wensen. Bovendien is het voor nabestaanden goed om te weten dat uw uitvaart verloopt zoals u dat heeft gewild.
Ook hierbij heeft u weer talloze mogelijkheden. En ook hierbij zijn uw persoonlijke wensen het belangrijkste. Wilt u begraven worden? Dan is het belangrijk dat u zich oriënteert bij de begraafplaats van uw keuze. Bij sommige begraafplaatsen is namelijk niet alles mogelijk. Bijvoorbeeld omdat ze regels hebben voor de hoogte van het grafmonument, het gebruikte materiaal of het onderhoud van het graf. Ook kunnen de kosten voor een graf op de begraafplaats die u voorkeur heeft, hoger zijn dan u verwacht. In een persoonlijk gesprek adviseren en helpen wij u graag en proberen de kosten zichtbaar te maken.